Skoningas moliūgų ir avinžirnių karis – Anna Lewandowska

Jei ieškote paprasto, šildančio ir skanaus patiekalo šaltesnėms dienoms, būtinai išbandykite šį moliūgų ir avinžirnių kario receptą. Šis burnoje tirpstantis kreminio kokosų pieno, aromatingų prieskonių ir subtilaus moliūgo derinys džiugina gomurį. Man patinka šis patiekalas dėl jo universalumo, nes galite jį paruošti per mažiau nei valandą ir pritaikyti pagal savo mėgstamus skonius. Karis puikiai dera su puriais ryžiais, o smulkinta kalendra suteikia gaivaus prisilietimo ir charakterio. Išbandykite patys! Tai puikus patiekalas šeimos pietums arba greitam, sveikam patiekalui.
Paruošimas:
Ryžius du kartus perploviau po šaltu tekančiu vandeniu. Tada gaminau pagal receptą ant pakuotės, neperkepdama. Keptuvėje įkaitinau aliejų ir pakepinau kubeliais pjaustytą svogūną bei tarkuotą imbierą. Sudėjau avinžirnius, kubeliais pjaustytą moliūgą, kokosų pieną ir prieskonius, viską troškinu, kol moliūgas suminkštėjo. Taip pat įpyliau truputį vandens, nes buvo per tiršta. Pabaigoje patiekalą apibarsčiau smulkinta kalendra ir patiekiau su virtais ryžiais.