Kodėl valgymas sezoniškai jums tinka? – Anna Lewandowska

Kodėl valgymas sezoniškai jums tinka? - Anna Lewandowska


Šiais laikais ištisus metus turime prieigą prie beveik visų vaisių ir daržovių. Braškės gruodį, pomidorai sausį arba mėlynės vasario mėnesį yra standartinės prekybos centrų lentynose, tačiau ar kada susimąstėte, ką prarandame atsisakydami sezoninio maisto? Kai pasirenkame produktus, kurie yra natūraliai prieinami tam tikru metų laiku, mes gauname daugiau nei mes iš tikrųjų galime galvoti, nes tai naudinga mūsų sveikatai, draugiška planetai ir lengviau mūsų piniginėje. Aš pats stengiuosi laikytis sezoniškumo principo virtuvėje, nes žinau, kad jis ne tik skanus, bet ir siūlo paprastą būdą sąmoningai kreiptis į mitybą ir aplinką.

Kas yra sezoninis maistas?

Sezoniškai valgyti reikia pasirinkti produktus, kurie natūraliai subręsta tam tikru mūsų klimato metu. Vasarą turime daugybę šviežių vaisių ir daržovių, tokių kaip avietės, serbentai, šparagai ir persikai. Žiemą mes naudojame gaminius, surinktus anksčiau, pvz., Šaknies daržoves ir konservus, įskaitant marinuotus agurkus. Šis požiūris į mitybą giliai grindžiamas tradicinėmis dietomis, kurios kartoms buvo sveikos gyvenimo būdo pagrindas.

Kodėl valgymas sezoniškai gerai mums gerai?

1. Geresnis skonis ir skonis

Sezoniniai vaisiai ir daržovės turi intensyvesnį skonį ir skonį, nes jie bręsta natūraliu ritmu. Optimaliame vystymosi momentu išsirinkti produktai yra pilni skonio ir gaivumo, o tai neabejotinai išskiria juos iš tų, kuriuos galima įsigyti ne sezono metu.

2. Gyvenimo sveikata ir kokybė

Sezoninių produktų įtraukimas į savo racioną skatina reguliarų vaisių ir daržovių vartojimą, o tai daro teigiamą poveikį jūsų sveikatai ir gerovei. Žiemą verta pasiekti produktus, saugomus šaltosiose parduotuvėse, tokiose kaip šakninės daržovės, taip pat konservai ir marinuoti agurkai. Be to, per šį laikotarpį šaldytas maistas yra puikus, o tai leidžia išsaugoti vasaros pasėlių skonį ir mitybos vertę. Tai yra rezultatas, net ir tą sezoną, kuris yra prastas šviežiose produktuose, mes galime mėgautis dieta.

3. Sutaupykite pinigų

Sezoniniai vaisiai ir daržovės yra pigesni, nes gaminti ir gabenti yra pigesni. Sezono metu produktai yra didesni, o tai natūraliai sumažina savo kainą. Valgymas pagal sezoniškumą yra ne tik geresnis pasirinkimas jūsų sveikatai, bet ir jūsų biudžetui.

4. Aplinkai draugiškas pasirinkimas

Sezoniniai produktai dažnai auginami vietoje, o tai reiškia trumpesnę kelionę iš ūkio iki jūsų stalo. Sumažinate savo anglies pėdsaką pasirinkdami maisto produktus, kuriems nereikia ilgalaikio transportavimo ar šaldymo. Tai taip pat būdas paremti vietos ūkininkus ir ekonomiką.

5. Dietos įvairovė

Kiekvienas sezonas siūlo skirtingus ingredientus, praturtinančius dienos meniu. Vasarą galite mėgautis lengvomis salotomis ir vaisių desertais, o žiemą paruošti šildančias sriubas, paremtas moliūgu, lęšiais ar burokėliais. Sezoniškumas skatina eksperimentuoti virtuvėje ir pritaikyti dietą pagal kūno poreikius tam tikru metų laiku.

Žiemos sveikata: šakninės daržovės, marinuoti agurkai ir šaldytas maistas

Žiemą, kai yra ribota šviežių vaisių ir daržovių prieinamumas, verta pasiekti produktus, kurie yra lengvai prieinami ir maistingi:

  • Šaknies daržovės (Morkos, burokėliai, salierai) suteikia skaidulų, B vitaminų ir mineralų.
  • Lakto fermentuotas maistas, pavyzdžiui, rauginti kopūstai ar agurkai, yra puikus probiotikų ir vitamino c šaltinis.
  • Užšaldyti maisto produktai, ty vaisiai ir daržovės, sušaldyti sezono piko metu, išlaiko didžiąją dalį savo mitybos vertės ir yra puikus dietos priedas žiemos mėnesiais.

Kaip pristatyti sezoniškumą į savo racioną?

  • Naudokite sezoninį kalendorių: Tai leidžia lengvai patikrinti, kas yra tam tikru metu.
  • Pirkite vietines rinkose: Tai puiki vieta rasti šviežių ir sezoninių jūsų regiono ūkininkų produktų.
  • Parduotuvės perteklius: Užšaldykite vaisius, gaminkite marinuotus ar kitus konservus – tokiu būdu ilgiau išsaugosite mėgstamų produktų skonį.
  • Įkvėpkite sezonų: Ieškokite receptų, pritaikytų sezoniniams ingredientams ir eksperimentuojant virtuvėje.

Santrauka

Sezoniškai valgymas yra sąmoningas pasirinkimas, naudingas tiek jūsų sveikatai, tiek aplinkai. Sezoniniai produktai yra skanesni, sveikesni ir prieinamesni. Be to, palaikydami vietinius ūkininkus, jūs užmezgate ryšį su savo regionu ir sumažinate neigiamą poveikį planetai. Pabandykite pristatyti sezoniškumą į savo racioną ir pamatysite, kiek tai keičia jūsų artėjimo prie maisto ir maisto gaminimo būdą.



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -