Moliūgų duona – Anna Lewandowska
Rudens dienos – tai metas, kai mano virtuvėje karaliauja cinamono ir moliūgų skoniai. Man patinka kurti receptus, kurie vėsiomis popietėmis puikiai dera su puodeliu šiltos arbatos. Ši moliūgų duona yra daugiau nei tik desertas – tai ir šiluma, ir jaukumas viename kąsnyje. Migdolų gėrimas ir juodasis šokoladas suteikia nepakartojamo skanumo, o cinamonas išryškina rudens magiją. Pažiūrėkite patys, kaip lengva paruošti ką nors skanaus tiems ilgiems rudens vakarams!
Paruošimas:
Pirmiausia įkaitinau orkaitę iki 180°C. Tuo tarpu migdolų gėrimą sumaišiau su actu ir padėjau į šalį, kad sutirštėtų. Toliau į didelį dubenį subėriau miltus, druską, cukranendrių cukrų, cinamoną, kepimo miltelius ir išmaišiau. Moliūgų tyrę ir alyvuogių aliejų sumaišiau su anksčiau paruoštu migdolų gėrimų mišiniu. Tada palaipsniui sumaišiau sausus ingredientus su šlapiais iki vientisos masės. Įmaišiau smulkintą juodąjį šokoladą, viską švelniai išmaišiau ir perkėliau į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Duoną kepiau apie 80 minučių, kol į vidurį įsmeigtas iešmas išėjo sausas.