Ryžių pudingas su vyšnių padažu – Anna Lewandowska
Ar kartais trokštate ko nors saldaus, kas džiugintų savo skoniu ir kvapu? Įsivaizduokite kreminį ryžių pudingą, kuris dėl vanilės ir kokoso natų įgauna išskirtinio skonio. O pabaigai – sultingas ir šiek tiek rūgštokas vyšnių padažas, kuris puikiai palaužia patiekalo saldumą. Tai toks desertas, kuris leis jaustis kaip namie, nepaisant sezono ar oro sąlygų lauke. Išbandykite patys!
Paruošimas:
Pirmiausia ryžius gerai išskalavau po šaltu, tekančiu vandeniu. Tada išviriau kokosų gėrime vadovaudamasi instrukcijomis ant pakuotės. Kai ryžiai buvo minkšti ir sugėrė visą skystį, įpyliau vanilės ekstrakto, žiupsnelį druskos, kokosų pieną ir medų. Viską gerai išmaišiau, kol visi ingredientai susimaišė.
Tuo tarpu aš paruošiau vyšnių padažą. Vyšnias sumečiau į puodą, įpyliau truputį vandens ir viriau, kol išskirs sultis. Bulvių miltus sumaišiau su keliais šaukštais vandens ir intensyviai maišydama subėriau į puodą.
Galiausiai pudingą supyliau į dubenėlius, pudingą užpyliau tirštu vyšnių padažu ir apibarsčiau migdolų drožlėmis.