Slyvų ir cinamono sorų košė – Anna Lewandowska
Ar pasiilgote rudens skonių? Slyvos, kriaušės, moliūgai, šildančios kreminės sriubos, prieskoniai…
Mėgstu vasarą, saulės šviesą, sultingus vasaros vaisius ir daržoves, bet turiu pripažinti, kad lenkiškas auksinis ruduo turi neįtikėtino žavesio. Šildantys rudens skoniai gali padaryti namus dar jaukesnius, paskatindami ilgus vakarus su knyga ir šildančia arbata rankose. Prieš rudeniui galutinai įsitvirtinus jūsų namuose ir virtuvėse, pajuskite jo skonį paruošdami skanius saldžius pusryčius su slyvomis pagrindiniame vaidmenyje 🙂
Paruošimas:
Slyvas perpjaunu pusiau, išėmiau kauliukus, vaisius supjausčiau mažesniais gabalėliais. Prieš gamindama kruopas 1-2 kartus perplaudavau po šaltu, tekančiu vandeniu. Kruopas viriau kokosų gėrime su trupučiu cinamono ir imbiero, pagal receptą ant pakuotės. Sudėjau kokosų cukrų ir viską gerai išmaišiau. Galiausiai subėriau susmulkintas slyvas ir saulėgrąžas.