Ant grotelių keptos krevetės ant avokadų salotų – Anna Lewandowska
Vasara yra geras laikas lengvi, maistingi patiekalai, pilni šviežių ingredientų. Jei nesate krevečių mėgėjas, jas galite pakeisti bet kokia žuvimi (pvz., grilyje kepta lašiša) arba sūriu (pvz., mocarela).
Tokios salotos yra kupinos gėrio visam kūnui: antioksidantai palaikyti imunitetą, odos, plaukų ir nagų būklę; baltymas būtini raumenų auginimui ir nesočiųjų riebalų rūgščių palaiko optimalią smegenų funkciją 🙂
Paruošimas:
Keptuvėje įkaitinau kokosų aliejų ir pakepinau smulkintą česnaką. Tada subėriau krevetes, pagardinau druska ir apkepiau iš abiejų pusių. Avokadą supjausčiau kubeliais ir apšlaksčiau citrinos sultimis.
Toliau į dubenį subėriau špinatus ir sudėjau perpus perpjautus pomidorus, juostelėmis pjaustytus džiovintus pomidorus, avokado kubelius ir ant viršaus krevetes. Galiausiai viską apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir pabarsčiau sezamo sėklomis.