Sezoninis vaisių trupinys – Anna Lewandowska
Tobulas desertas – kepti sezoniniai vaisiai su avižų trupiniais 🙂
O saldžių pusryčių gerbėjams noriu pridurti, kad tai gali būti ir pirmojo patiekalo dalis. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai tinkamai sukomponuoti visą patiekalą, pridedant a baltymų šaltinis (pvz., natūralus jogurtas, Skyr arba graikiškas) ir sveikų riebalų – truputis sėklų (saulėgrąžų, chia, sezamo) arba grūstų riešutų (graikiniai, lazdyno riešutai, anakardžiai).
Paruošimas:
Persiką supjausčiau kubeliais ir kartu su avietėmis įdėjau į kepimo indą. Dribsnius susmulkinau ir sumaišiau su kardamonu, druska, klevų sirupu ir skaidrintu sviestu. Mišinį minkiau rankomis, kad susidarytų trupinys, kuriuo apibarsčiau vaisius. Viską kepiau 180°C apie 15 min.